Assen – Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari leggen de leraren in het basis- en voortgezet onderwijs het werk opnieuw neer. Na het grote succes van de vorige actie (tijdens de lerarenstaking op 6 november) hebben Vakantiepark Witterzomer en Indoor Speeltuin Skik besloten opnieuw de kinderen te vermaken. Iedereen die op donderdag 30 of vrijdag 31 januari komt spelen, mag gratis midget-putt-golfen!

Skik is de nieuwe indoorspeeltuin van Witterzomer. Voor slechts €6,- per kind kun je de hele dag klimmen en klauteren. In de indoorspeeltuin staan speeltoestellen voor kinderen van 1 t/m 12 jaar met glijbanen, speelnetten, klimtoestellen en een échte klimrots. Naast spelen kun je er terecht voor een hapje en een drankje of een potje bowlen.

Unieke midget-putt-golfbaan

De 18-holes midget-putt-golfbaan is uniek in heel Nederland. Deze vorm van het al bekende midgetgolf kent vele nieuwe hindernissen als bruggen en zigzags én een groot deel van de banen is uitgevoerd met grote putt-cirkels van kunstgras. De lengte van de golfbaan (3x groter dan regulier midgetgolf!), nieuwe hindernissen, afwijkende baanvormen en de putt-cirkels zorgen voor extra uitdaging en verrassingen! Omdat er deze dag veel op het programma staat is de indoorspeeltuin geopend vanaf 10:00 uur i.p.v. 12:00 uur.  

Waarom staken de leraren

Na alle demonstraties heeft het kabinet nog steeds niet gezorgd voor structureel extra geld voor het onderwijs. ‘’Zoals het nu lijkt, hoeven de leraren hier ook niet op te rekenen’’, herhaalde minister Arie Slob van Onderwijs nog maar eens. Hij heeft de stakers niets meer te bieden, maar stakingen organiseren mag. “En als je die gebruikt om uiting te geven aan opvattingen en gevoelens, dan is dat nooit zinloos”.